За контакти с фирмата:
гр.София, ул Ами Буе 17-23 0888244193
Регион: София
Град: София
Преглеждания: 5721
( Рейтинг 6.0 / 6)

Зелена Концепция ЕООД извършва проектиране, изграждане и поддържане на зелени площи. Озеленяване, ландшафтна архитектура и дизайн.

озеленяване, ландшафтна архитектура зелена концепция софия
Добави коментар Запитване към Фирмата
  • озеленяване софия
  • ландшафтна архитектура
  • зелено строителство
  • поливни системи
  • изграждане на зелени площи
  • ландшафт софия
  • водни ефекти
  • поддържане на зелени площи
  • фирма за озеленяване
Зелена Концепция - Озеленяване и Ландшафтна архитектура София
Зелена Концепция - Озеленяване и Ландшафтна архитектура София
Зелена Концепция - Озеленяване и Ландшафтна архитектура София
Зелена Концепция - Озеленяване и Ландшафтна архитектура София
Зелена Концепция - Озеленяване и Ландшафтна архитектура София
Зелена Концепция - Озеленяване и Ландшафтна архитектура София
Зелена Концепция - Озеленяване и Ландшафтна архитектура София

Проектиране, изграждане и поддържане на залезени площи

Зелена Концепция, решение за Вашето озеленяване

През 2005 година създадохме Зелена Концепция ЕООД с голям хъс и амбиции.

Всеки един от нас има дългогодишен опит в проектирането, изграждането и поддържането на залезените площи.

Идеята ни е да внесем крастотата на природата във вашия дом или офис. Практиката ни е свързана с висок професионализъм, качество и точност на изпълнение. Екипът ни е от млади и амбициозни специалисти в областта на ландшафтната архитектура и зеленото пространство.

Нашата работа е свързана с индивидуалност, професионализъм и стремеж към най-новите тенденции в Градинско-парковото изкуство.

Проектиране

проектиране на зелени площи

След предпроектните проучвания - геодезическо заснемане на терена, описание на съществуващата растителност и геоложко проучване на терена, неизменно е проектирането.

То цели предварително решаване на редица проблеми свързани, по-късно, с изграждането на градината. Установява стилът и композицията на градината, трасирането на алейната мрежа и съставните и части - барбекю, детска площадка, различни видове игрища и др. Функционално разпределя околното пространство и определя точното местоположение на растителността. Установява обема на земните маси, количеството труд и растителност.

Проектирането е неизменна част от създаването на градината. Осигурява баланс между открити и закрити площи, с цел прегледност и комфорт. В съвременната ландшафна архитектура се използват и 3D изображения, както и ръчно изработени цветни скици.

Проектната документация включва: Идеен проект, Дендрологичен проект, Трасировъчен проект, Вертикална планировка, Количествено - стойностна сметка.

 

Изграждане

изграждане на зелени площи

Създаването на една градина носи със себе си необходимостта от решаването на понякога сложни задачи.

Чертежът, скицата или рисунката, израз на представата ни за околно пространство и ландшафт, от листта хартия, се пренася на терена. Градината придобива обем, колорит и мирис. Тя е естествен преход от дома, офиса към околната среда.

Стилово и композиционно трябва да се отговаря на архитектурата и интериора. Изграждането е свързано с прехвърляне на земни маси, създаване на геопластики, трасиране на алейна мрежа и водни площи, самото засаждане на растителността и затревяване.

Определят се нивата и подходите, така че, функционално тя да е максимално удобна и комфортна.

 

Поддържане

поддържане на зелени площи

След проектирането на градината и практическото осъществяване на виждането и усещането ни за нея, следват интезивни грижи за доброто и състояние.

Много често се пренебрегва и тя, най-късно, на третата година придобива запуснат и нелизеприятен вид. Средствата, вложени за нейното реализиране, загубват стойността си. Често пъти проблемите, свързани с растителността, най-вече с тревния килим, са невъзвратими

Това е така, защото винаги се пропуска или просто се забравя фактът, че се работи, с жив организъм, който има нужда от трайно и методично обгрижване, за да може да достигне своята пределна възраст и безупречен външен вид.

Най-общо казано, грижите са свързани с дейности, на пръв поглед, елементарни - косене, торене, различни видове резитби, плевене, кантиранеи окопаване, валиране, грапене, вертикутиране, третиране с препарати. Всяко мероприятие трябва да се бъде извършено трайно, системно и с необходимия професионализъм.