За контакти с фирмата:
гр.Разлог, ул. Гоце Делчев 55 0895490917
Град: Разлог
Преглеждания: 8452
( Рейтинг 4.7 / 6)

Дом за стари хора Свети Димитър Разлог предлага целогодишни социални услуги с откъсване от обичайната домашна среда. Грижа за стари хора, които сами не могат да организират живота си.

дом за стари хора свети димитър разлог
Добави коментар Запитване към Фирмата
  • дом за стари хора Разлог
  • старчески дом Свети Димитър
  • грижа за възрастни хора
  • хоспис в Разлог
  • старчески дом област Благоевград
Дом за стари хора Свети Димитър Разлог
Дом за стари хора Свети Димитър Разлог
Дом за стари хора Свети Димитър Разлог
Дом за стари хора Свети Димитър Разлог
Дом за стари хора Свети Димитър Разлог
Дом за стари хора Свети Димитър Разлог

Дом за стари хора Свети Димитър Разлог

Дом за стари хора Свети Димитър се намира на изхода на града в посока гр. Банско разстоянието до там е 5 км. Разтоянието до Благоевград е 50 км., до София и Пловдив 150км. Добри транспортни връзки с населените места в района. Умерен планински въздух с изглед към Пирин.Голям двор с цветни лехи и овощна градина, беседка за отдих с обща площ 5100 м2.

Капацитет и условия за приемане

старчески дом в разлог

Дом за стари хора Свети Димитър Разлог предлага целогодишни социални услуги с откъсване от обичайната домашна среда на регионално и национално ниво. Обслужваните лица са над 60 годишна възраст, които сами не могат да организират живота си. Лицата, желаещи да ползват социални услуги, подават писмена молба по настоящ адрес до Директора на Дирекция "Социално подпомагане". Настаняването се извършва със заповед на директора на дирекция "Социално подпомагане". Капацитет на домът е (30) места.

 

Материална база

Дом за стари хора Свети Димитър Разлог

Старческият дом е разположен е в двуетажна сграда.

Обособени са 15 спални помещения със собствени санитарни възли. Стаите са с две, три легла, индивидуални ношни шкафчета и гардероби, телевизори. Сградата е с топлоизолация, PVC дограма, локално отопление на течно гориво, както и постоянна топла вода. За почивка и разнообразие на потребителите е създадена просторна дневна, с кожени дивани, телевизор, баня и тоалетна, компютър с интернет достъп, библиотека, холни маси, кафе машина. Разполага със съвремена и добре оборудвана кухня и тарпезария с 20 маси, телевизор. Перално помещение, оборудвано с професионални машини, сушилки, маси за гладене, шевна машина.Добре обзаведен медицински кабинет. Изграден е молитвен кът, носещ името на Свети Димитър, в който потребители, персонал и посетители да намерят нужната и търсена от тях духовна утеха и възможност за уединение. Приспособен за хора с увреждания – рампи, указателни табели система за повикване снабдена с леснодостъпен бутон и алармен сигнал.

 

Отлично отношение

Персоналът предлага ведро и усмихнато отношение към потребителите, защото осъзнаваме, че това е съществен фактор за развитието на нашата дейност.

Добро мнение

Доброто мнение на потребителите и техните роднини, които желаят да осигурят най-доброто такова за своите близки.

Квалифициран персонал

Дом за стари хора Свети Димитър разполага с опитен, надежден и квалифициран персонал- от медицински специалисти, социален работник, трудотерапевт, санитари, кухненски работници.

Внимание

Създаване на добър психоклимат с цел социално приспособяване и реализация на възможностите на настанените лица.

Грижа за старите хора

Старите хора имат специфични потребности, и нужда от подкрепа и грижа от нас работещите в тези заведения, както и морална подкрепа от цялото общество.Те го заслужават, те са мостът към младите поколения.

Достъпност

Достъпност, добре поддържана битова и околна среда. Достатъчно спални помещения, помещения за социални контакти, помещения за хранене, санитарни помещения.

Домът е с 60 годишна традиция в предоставянето на социални услуги на хора от третата възраст.